Microsoft: Κάτω των προβλέψεων έσοδα και κέρδη

«Ξέρουμε ότι πρέπει να τα πάμε καλύτερα», δήλωσε ο Amy Hood, CFO της Microsoft, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε πτώση 6% στα έσοδα του λειτουργικού συστήματος Windows σε σχέση με το προηγούμενο έτος

Microsoft: Κάτω των προβλέψεων έσοδα και κέρδη
Οι ολοένα και συρρικνούμενες πωλήσεις PC και η $900 εκατομμυρίων επιβάρυνση στα κέρδη που προκύπτει από την μικρή ζήτηση του tablet της, Surface, χτύπησαν τα κέρδη της Microsoft το τελευταίο τρίμηνο.

Η είδηση έρχεται μια ημέρα αφότου η Intel αναθεώρησε και μείωσε τις προβλέψεις της σχετικά με την μερική ανάκαμψη των πωλήσεων PC αργότερα αυτό το έτος. Τώρα, το δίδυμο "Wintel", που βασίλευσε στην εποχή των PC, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα του mobile computing.

«Ξέρουμε ότι πρέπει να τα πάμε καλύτερα», δήλωσε ο Amy Hood, CFO της Microsoft, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε πτώση 6% στα έσοδα του λειτουργικού συστήματος Windows σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η μετοχή της εταιρίας φυσικά αντέδρασε στις δηλώσεις στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, σημειώνοντας άμεση πτώση 5%.

Τα έσοδα της Microsoft για το τελευταίο τρίμηνο, στα $ 19,9 δισ., είναι περίπου $ 850 εκατ. λιγότερα από τις προσδοκίες της Wall Street. Το έλλειμμα οφείλεται κυρίως στο τμήμα του λειτουργικού Windows. Ακόμα, το τμήμα των επιχειρήσεων καθώς και το τμήμα ''server and tools'', απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα έσοδα από τα Windows έφτασαν τα $ 4,4 δισ., χαμηλότερα από τα $4,8 δισ. που αναμένονταν. Οι πωλήσεις του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος σημείωσαν μείωση 6%.

Τα καθαρά κέρδη της Microsoft ανήλθαν σε $ 4,97 δισ., σε σύγκριση με τις απώλειες 500 εκατομμυρίων πέρσι, καθώς η εταιρεία είχε προχωρήσει σε μεγάλη διαγραφή goodwill. Στα 59 σεντς, τα κέρδη ανά μετοχή είναι αρκετά κάτω από τα 75 σεντς που περίμενε η Wall Street.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v