Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Πιθανή στήριξη ΔΝΤ σε διαμάχη με δανειστές

Πληροφορίες για ενδεχόμενη στήριξη του ΔΝΤ στην Αργεντινή, στη διαμάχη με δανειστές, οδηγούν τα ομόλογα της χώρας στο μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Αργεντινή: Πιθανή στήριξη ΔΝΤ σε διαμάχη με δανειστές

Τα ομόλογα της Αργεντινής πραγματοποιούν το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει να στηρίξει την Αργεντινή στο αίτημα της να επανεξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την υπόθεση με την αναδιάρθρωση χρέους. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόδοση των ομολόγων της Αργεντινής σε δολάριο λήξης 2017 υποχωρεί 186 μονάδες βάσης ή 1,86 ποσοστιαίες μονάδες, στο 15,22%. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2011. 

Η τιμή του αργεντίνικου ομολόγου αυξήθηκε κατά 4,51 σεντς, στα 81,61 σεντς το δολάριο. 

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα ζητήσει από το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου να υποβάλει μια "φιλική" για την Αργεντινή ενημέρωση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές.

Το κράτος της Λατινικής Αμερικής ισχυρίζεται ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο εφέσεων στη Νέα Υόρκη έσφαλε όταν αποφάσισε τον Οκτώβριο ότι όσοι έχουν επενδύσει στο αναδιαρθρωμένο χρέος της χώρας δεν μπορούν να πληρωθούν μέχρι να αποζημιωθούν και οι επενδυτές ομολόγων που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του 2001, όπως η Elliot Management και η NML Capital. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v