Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

Η Fed ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η οικονομία των ΗΠΑ διατήρησε έναν "ήπιο προς μέτριο" ρυθμό ανάπτυξης τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκοντας στήριγμα στην μεταποίηση και στο real estate.

Fed: Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται με "ήπιο προς μέτριο" ρυθμό, σημειώνεται στην τελευταία έρευνα της Fed για τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. 

Η λεγόμενη Beige Book διαπιστώνει επέκταση της μεταποίησης, αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης, σταθερή προς αυξανόμενη δραστηριότητα στις υπηρεσίες και μέτρια προς ήπια ενίσχυση στο real estate και στις κατασκευές. 

"Η μεταποίηση επεκτάθηκε στις περισσότερες περιφέρειες από την προηγούμενη έκθεση" σημειώνει η Fed. "Το real estate και η κατασκευαστική δραστηριότητα αυξήθηκαν με μέτριο προς ισχυρό ρυθμό σε όλες τις περιφέρειες"  

"Οι προσλήψεις παρέμειναν σταθερές ή αυξήθηκαν με μετριοπαθή ρυθμό στις περισσότερες περιφέρειες, με κάποιους συνδέσμους να σημειώνουν διστακτικότητα για την πρόσληψη μόνιμων ή πλήρους απασχόλησης υπαλλήλων" αναφέρεται στην έκθεση. 

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται ότι οι συνθήκες στο τραπεζικό σύστημα γενικά βελτιώθηκαν, με την ποιότητα των πιστώσεων να είναι καλύτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v