Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Με πρόταση μομφής απειλούν οι Σοσιαλιστές

Οι Ισπανοί Σοσιαλιστές απειλούν την κυβέρνηση Rajoy με πρόταση μομφής. Ζητούν από τον πρωθυπουργό να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο και να υπερασπιστεί τις πράξεις του σχετικά με το σκάνδαλο Barcenas.

Ισπανία: Με πρόταση μομφής απειλούν οι Σοσιαλιστές

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ισπανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει σε μια συμβολική πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Rajoy, εφόσον ο Ισπανός πρωθυπουργός αρνηθεί να εμφανιστεί στο κοινοβούλιο για να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με το σκάνδαλο Barcenas. 

Το Λαϊκό Κόμμα του κ. Rajoy διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στην ισπανική Βουλή και αναμένεται να κερδίσει εύκολα την ψήφο εμπιστοσύνης. 

Ωστόσο, μια πρόταση μομφής θα ανάγκαζε τον Ισπανό πρωθυπουργό να εμφανισθεί στο κοινοβούλιο και να υπερασπιστεί τις πράξεις του. 

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα ο κ. Rajoy διαμήνυσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί λόγω του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο ίδιος και το κόμμα του. 

"Γνωρίζω ότι δεν έχω αρκετές έδρες για να κερδίσω μια πρόταση μομφής, αλλά θέλω να εμφανιστεί ενώπιον του σώματος" σημείωσε σύμφωνα με το Reuters, o επικεφαλής των Σοσιαλιστών Alfredo Perez Rubalcaba. 

Την Κυριακή, η ισπανική El Mundo δημοσίευσε μηνύματα που τον συνδέουν με τον Luis Barcenas, που βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου μυστικών χρηματοδοτήσεων.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο κ. Rajoy έστειλε μηνύματα συμπαράστασης στον κ. Barcenas, πρώην ταμία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος. Ο Barcenas βρίσκεται προφυλακισμένος περιμένοντας να δικαστεί για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v