Αθρόες προσλήψεις από την Apple

Το "iWatch" αποτελεί το πιο πρόσφατο project της και είναι ουσιαστικά ένας επικάρπιος υπολογιστής. Οι προσλήψεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το πρώτο προϊόν που παράγει η Apple, μετά τον θάνατο του Steve Jobs, βρίσκεται τουλάχιστον ένα έτος μακριά

Αθρόες προσλήψεις από την Apple

Η Apple έχει ξεκίνησε ένα κύμα προσλήψεων για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα σχεδιασμού που φαίνεται να έχουν προκύψει με το "iWatch".

Το "iWatch" αποτελεί το πιο πρόσφατο project της και είναι ουσιαστικά ένας επικάρπιος υπολογιστής. Οι προσλήψεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι το πρώτο προϊόν που παράγει η Apple, μετά τον θάνατο του Steve Jobs, βρίσκεται τουλάχιστον ένα έτος μακριά.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η εταιρεία ξεκίνησε τις μαζικές προσλήψεις για την νέα της συσκευή τις τελευταίες εβδομάδες, κίνηση που αναμένεται μεν να ενισχύσει το δυναμικό της, αλλά εγείρει ερωτήματα για την ικανότητα των μηχανικών της να ανταποκριθούν στην νέα τεχνολογική πρόκληση που τους ανατίθεται.

Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, θα μπορούσε απλώς να ακυρώσει την κυκλοφορία του προϊόντος, όπως ακριβώς έγινε και με προηγούμενες ιδέες που δεν προχώρησαν. Ωστόσο, το iWatch – για του οποίου το πατεντάρισμα η Apple έχει κάνει αρκετές αιτήσεις - έχει πλέον εξελιχθεί πέρα από την ερευνητική φάση στο να έχει αρκετές δεκάδες υπαλλήλους αφοσιωμένους στην ανάπτυξη του.

Η χρονική στιγμή των προσλήψεων συνεπάγεται ότι το iWatch δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2014, δήλωσαν άτομα εξοικειωμένα με θέμα. Αυτό δείχνει να είναι μεγάλο ''αγκάθι'' για ορισμένους επενδυτές, οι οποίοι επιζητούν χειροπιαστές αποδείξεις ότι οι ερευνητές της Apple εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ή να επαναπροσδιορίσουν προϊόντα.

Η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία στη Silicon Valley που αναζητά ταλέντα στην μηχανική για την ανάπτυξη wearable τεχνολογίας. Σχεδόν όλοι από τους κύριους αντιπάλους της Apple, όπως η Google και η Samsung, καθώς και η Pebble ή η Dell, εργάζονται πάνω σε έξυπνα ρολόγια και παρόμοιες συσκευές.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v