Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό κράτηση 4 στελέχη της Glaxo στην Κίνα

Τέσσερα στελέχη της GlaxoSmithKLine στην Κίνα βρίσκονται υπό κράτηση. Το σκάνδαλο με τις μίζες στον κλάδο υγείας παίρνει νέες διαστάσεις. Γίνεται λόγος για δωροδοκίες 490 εκατ. δολ.

Υπό κράτηση 4 στελέχη της Glaxo στην Κίνα

Υπό κράτηση βρίσκονται 4 στελέχη της GlaxoSmithKline, όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές σε σχέση με το μέγα σκάνδαλο που έχει προκύψει για δωροδοκίες από τη φαρμακευτική εταιρεία, ευρύτερα στον κινεζικό τομέα υγείας ώστε να προωθούνται τα δικά της φαρμακευτικά προϊόντα.

Το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλείται Κινέζο αξιωματούχο ασφαλείας ο οποίος αναφέρει ότι η Glaxo μετέφερε 3 δισ γουάν (489 εκατ. δολ.) μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων από το 2007.

Τα χρήματα αυτά εκτιμάται ότι δόθηκαν σε μίζες ευρύτερα στον κλάδο υγείας. Η ίδια η Glaxo έχει δηλώσει ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για το θέμα, ενώ στελέχη της είχαν παραδεχθεί την ενοχή τους.

Σε ανακοίνωσή της η Glaxo επισημαίνει την "βαθύτατη ανησυχία" της αναφορικά με τα περιστατικά απάτης στην Κίνα από στελέχη τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και από τρίτους, ενώ τονίζει πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις κινεζικές αρχές, επανεξετάζοντας όλες τις σχέσεις τις με τρίτους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v