Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σκέψεις για πώληση μεριδίου της Commerzbank

Ο Σόιμπλε συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UBS, με θέμα συζήτησης την πώληση του ποσοστού 25% που κατέχει το γερμανικό κράτος στην Commerzbank, σύμφωνα με το περιοδικό Focus.

Γερμανία: Σκέψεις για πώληση μεριδίου της Commerzbank

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της UBS, Άξελ Βέμπερ, προκειμένου να συζητήσουν την πώληση του ποσοστού που κατέχει η γερμανική κυβέρνηση στην Commerzbank, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus, το οποίο δεν επικαλείται πηγή.

Τόσο η Commerzbank όσο και η UBS αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, ενώ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε στο Focus ότι «πάντα ήταν στόχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να περιορίσει τα σταθεροποιητικά μέτρα που εφαρμόστηκαν λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης το ταχύτερο δυνατόν».

Η Γερμανία είχε προχωρήσει σε διάσωση της Commerzbank κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, αγοράζοντας μερίδιο 25% της τράπεζας. Τον Μάιο, η Commerzbank άντλησε το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ από πώληση μετοχών προκειμένου να αποπληρώσει εν μέρει το κράτος. Όμως, το ταμείο διάσωσης της χώρας, το Soffin, εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο 17% στην τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v