Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Αναβάθμισε την Κύπρο σε "CCC" από "RD"

Σε "CCC" από "Restricted Default" αναβάθμισε η Fitch το αξιόχρεο της Κύπρου σε τοπικό νόμισμα, μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων 1 δισ. ευρώ.

Fitch: Αναβάθμισε την Κύπρο σε CCC από RD

Η Fitch ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναβάθμισε το αξιόχρεο της Κύπρου σε τοπικό νόμισμα σε "CCC" από "Restricted Default".

Ο διεθνής οίκος, αναβάθμισε τα ομόλογα που επηρεάζονται από την ανταλλαγή που ολοκληρώθηκε στις 1 Ιουλίου σε "CCC" από "D", ενώ επιβεβαίωσε τα υπόλοιπα ομόλογα σε "CCC". 

Το αξιόχρεο της Κύπρου σε ξένο νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε "B -" με αρνητικό outlook.

O διεθνής οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση του αξιόχρεου της Κύπρου σε τοπικό νόμισμα ακολουθεί την ολοκλήρωση της ανταλλαγής του 1 δισ. ευρώ, η οποία σηματοδοτεί την επίλυση του συμβάντος "επώδυνης ανταλλαγής χρέους".

Η Fitch επισημαίνει ότι η ανταλλαγή 1 δισ. ευρώ ομολόγων εγχώριου δικαίου με ωρίμανση την περίοδο του προγράμματος διάσωσης για νέα ομόλογα που ωριμάζουν το 2019-23 θεωρήθηκε ως "επώδυνη ανταλλαγή".

ΕΚΤ: Αποδεκτά και πάλι τα κυπριακά ομόλογα

Τα χρεόγραφα που εκδίδει ή εγγυάται η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι ξανά δεκτά ως collateral από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΚΤ.

Η κίνηση της ΕΚΤ πραγματοποιείται μετά την αναβάθμιση της Κύπρου από Fitch και S&P, μετά την ανταλλαγή των ομολόγων. Όπως αναφέρει, στην περίπτωση της Κύπρου δεν ισχύει η απόφαση της 2η Μαίου 2013 για το ελάχιστο όριο αξιολόγησης που απαιτείται για την αποδοχή των τίτλων ως εγγύηση στις συναλλαγές του ευρωσυστήματος.

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ τίθενται σε ισχύ από σήμερα 5η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v