Έτινγκερ: Ο Nabucco δεν έχει "πεθάνει"

Τόσο η διαδρομή που καλύπτει ο αγωγός TAP, όσο και η διαδρομή που καλύπτει ο Nabucco θα είναι απαραίτητες μεσοπρόθεσμα ώστε να διασφαλιστούν οι προμήθειες του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

Έτινγκερ: Ο Nabucco δεν έχει πεθάνει

Η διαδρομή που είχε σχεδιαστεί για το project του αγωγού Nabucco West δεν έχει «πεθάνει», παρά το ότι τελικά οι Αζέροι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον αγωγό TAP για την μεταφορά αζέρικου αερίου προς την Δυτική Ευρώπη, αναφέρει σε σχόλιό του σε εφημερίδα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή. Η απόφαση για την δημιουργία του αγωγού TAP και στη συνέχεια για παράδοση περισσότερου αερίου σημαίνει επίσης ότι η διαδρομή της προμήθειας αερίου προς την Αυστρία –ο Nabucco West- παραμένει στο τραπέζι», σημειώνει.

Ο Nabucco West πρότεινε για το αζέριο αέριο μια διαδρομή τέτοια που το αέριο θα συλλέγονταν από αγωγό στην Τουρκία και θα μεταφέρονταν στην Αυστρία μέσω της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας.

Ο TAP θα ξεκινά επίσης από την Τουρκία, αλλά θα διαπερνά την Ελλάδα και την Αλβανία και θα καταλήγει στη Νότια Ιταλία.

Και οι δυο διαδρομές θα είναι απαραίτητες μεσοπρόθεσμα ώστε να διασφαλιστούν οι προμήθειες αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Έτινγκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v