Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 48,7 ο συνολικός ΡΜΙ ευρωζώνης τον Ιούνιο

Ενδείξεις σταθεροποίησης βλέπει η Markit με την ενίσχυση του συνολικού ΡΜΙ σε υψηλό 15 μηνών. Προβληματισμός για την πορεία της Γερμανίας, όπου δεν βλέπει κάποια κινητήριο δύναμη.

Στο 48,7 ο συνολικός ΡΜΙ ευρωζώνης τον Ιούνιο

Χαμηλότερος από την αρχική εκτίμηση αποδεικνύεται ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 48,7 τον Ιούνιο από 47,7 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης βρίσκεται μεν σε υψηλό 15 μηνών, αλλά είναι χαμηλότερος από την αρχική εκτίμηση της Markit, στο 48,9. 

Το ίδιο ισχύει και για το δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 48,3 από 47,2 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική εκτίμηση της Markit όμως, ήταν σε υψηλότερο επίπεδο, στο 48,7.

"Το πιο ενθαρρυντικό σημείο είναι ότι η ισπανική οικονομία συρρικνώνεται με το χαμηλότερο ρυθμό της τελευταίας διετίας, ενώ η Ιταλία, αν και ακόμη έχει αδύναμο κλάδο υπηρεσιών, βλέπει τη βραδύτερη μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας από το Σεπτέμβριο του 2011" επισημαίνει ο Chris Williamson της Markit και συμπλήρωσε: "Η ανησυχία είναι ότι η Γερμανία δεν αναπτύσσεται σχεδόν καθόλου και είναι δύσκολο να βρούμε κάποια κινητήριο δύναμη"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v