Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stein: Οι αγορές παρερμήνευσαν τα σχόλια Bernanke

Τα σχόλια του κ. Bernanke σηματοδοτούν μια μικρή μετατόπιση της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τις πληροφορίες που είναι διατεθειμένη να δώσει για τους στόχους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, J. Stein.

Stein: Οι αγορές παρερμήνευσαν τα σχόλια Bernanke

Ο αξιωματούχος της Fed, Jeremy Stein, υποστήριξε την Παρασκευή ότι οι αγορές παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του Ben Bernanke την περασμένη εβδομάδα για την λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως μεταδίδει το Nasdaq, ο κ. Stein δήλωσε ότι τα σχόλια του κ. Bernanke σηματοδοτούν μια μικρή μετατόπιση της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τις πληροφορίες που είναι διατεθειμένη να δώσει για τους στόχους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Μέχρι σήμερα η Fed έλεγε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα διάσωσης μέχρι οι αγορές εργασίας να δείξουν σημάδια "σημαντικής βελτίωσης", χωρίς να συνδέει τη βελτίωση αυτή με συγκεκριμένους δείκτης.

Σύμφωνα με τον κ. Stein οι δηλώσεις του κ. Bernanke την περασμένη εβδομάδα δείχνουν μια μετατόπιση από αυτήν την τακτική.

"Ερμηνεύω τις παρατηρήσεις του κ. Bernanke στη συνέντευξη τύπου ως μια προσπάθεια να εξηγήσει καλύτερα τη μέχρι σήμερα γενική ιδέα της «σημαντικής βελτίωσης»" υπογράμμισε ο κ. Stein.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v