Βρετανία: Διπλάσια τα αποθέματα σχιστολιθικού αερίου

Τα αποθέματα σχιστολιθικού αερίου στη Μ. Βρετανία είναι διπλάσια από ότι προβλεπόταν προηγουμένως, σύμφωνα με έρευνα του Γεωλογικού Ινστιτούτου.

Βρετανία: Διπλάσια τα αποθέματα σχιστολιθικού αερίου

H M. Bρετανία διπλασίασε τις εκτιμήσεις της για τα αποθέματα σχιστολιθικού αερίου στην βόρεια Αγγλία, ανανεώνοντας της ελπίδες για τη μείωση της εξάρτησης της από τις εισαγωγές πετρελαίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, έκθεση του Βρετανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου υπολόγισε την Πέμπτη ότι τα σχιστολιθικά πετρώματα στην περιοχή Bowland περιέχουν 1.300 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

"Τα σημερινά νέα από το Γεωλογικό Ινστιτούτο επιβεβαιώνουν 1.300 τρισ. κυβικά πόδια, τα διπλάσια από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας" ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο σχιστόλιθος είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ιζηματογενή πετρώματα και αποτελεί δεξαμενή φυσικού αερίου.

Πρόσφατα αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ η μέθοδος της υδραυλικής ρωγμάτωσης, με την οποία απελευθερώνεται το αέριο.

Η Μ. Βρετανία, ο μεγαλύτερης καταναλωτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ελπίζει να ακολουθήσει τις ΗΠΑ στην ενεργειακή ανεξαρτησία, μέσω της εκμετάλλευσης του σχιστολιθικού αερίου.

Ο έλεγχος της ποιότητας των σχιστολιθικών πετρωμάτων στην περιοχή Bowland, θα είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη της νέας πηγής ενέργεια στη χώρα, καθώς το κόστος εξαρτάται από το είδος των πετρωμάτων και την αντίδραση τους στην υδραυλική ρωγμάτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v