Μπαρόζο: Έχουμε συμφωνία για τον προϋπολογισμό

Πριν ξεκινήσει η σύνοδος της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε με τον Μάρτιν Σουλτς και τον Χέρμαν βαν Ρομπάι. Ανακοίνωσε ότι υπάρχει πολιτική συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014 - 2020.

Μπαρόζο: Έχουμε συμφωνία για τον προϋπολογισμό

Πολιτική συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των κυβερνήσεων της ΕΕ και τον επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου για τη διαμόρφωση του κοινοτικού προϋπολογισμού του 1 τρισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν. "Με χαρά σας ανακοινώνω ότι σήμερα έχουμε πολιτική συμφωνία για το μελλοντικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος της ΕΕ, ο κ. Μπαρόζο συναντήθηκε με τον Μάρτιν Σουλτς και τον Χέρμαν βαν Ρομπάι σε μία ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ της περιόδου 2014 - 2020. Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της ΕΕ είχαν συμφωνήσει από τη σύνοδο του Φεβρουαρίου για την πρώτη πραγματική μείωση δαπανών σε κοινοτικό προϋπολογισμό. Η συμφωνία τους όμως, μπλοκαρίστηκε από τις ενστάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v