Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GTECH: 15ετή συμφωνία με τη Λοταρία του New Jersey

Η κοινοπραξία Northstar NJ στην οποία μετέχει θα διαχειρίζεται ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μάρκετινγκ, πωλήσεων και συναφών λειτουργιών της Λοταρίας του New Jersey.

GTECH: 15ετή συμφωνία με τη Λοταρία του New Jersey

Η GTECH S.p.A. ανακοινώνει ότι η εταιρεία Northstar New Jersey Lottery Group, LLC (“Northstar NJ”) υπέγραψε Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών 15ετούς διάρκειας με τη Λοταρία του New Jersey. Η σύμβαση, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2029, προβλέπει την άμεση έναρξη των μεταβατικών υπηρεσιών, ενώ το σύνολο των υπηρεσιών αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2013.

Η Northstar NJ είναι μια κοινοπραξία που έχει συσταθεί από τις εξής εταιρείες: την GTECH Corporation (“GTECH”), πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της GTECH S.p.A., τη Scientific Games New Jersey (“Scientific Games”), πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Scientific Games International, Inc., και την OSI LTT NJ Grantor Trust (“OSI”), εταιρεία συνδεδεμένη με την OMERS Administration Corporation. Η GTECH και OSI κατέχουν η κάθε μία μερίδιο περίπου 41% στην Northstar NJ, ενώ η Scientific Games κατέχει μερίδιο περίπου 18%.

Βάσει της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών, η Northstar NJ θα διαχειρίζεται ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μάρκετινγκ, πωλήσεων και συναφών λειτουργιών της Λοταρίας του New Jersey, ενώ ο Οργανισμός θα διατηρήσει τον έλεγχο και την εποπτεία όλων των σημαντικών επιχειρηματικών αποφάσεων. Επιπλέον, στο σύνολο αυτών των επιχειρησιακών διαδικασιών και των βασικών λειτουργιών θα ενσωματωθούν προγράμματα υπεύθυνου στοιχηματισμού.

«Προσμένουμε με ενδιαφέρον τη νέα μας συνεργασία με την Northstar New Jersey», δήλωσε η Carole Hedinger, Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Λοταρίας του New Jersey Lottery. «Η Λοταρία του New Jersey είναι ένας οργανισμός λοταρίας με κορυφαίες επιδόσεις. Η συνεργασία αυτή θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα για την εκπαίδευση, για κοινωφελείς σκοπούς και για τους πολίτες του New Jersey».

«Υποβάλαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση προς τη Λοταρία του New Jersey, βασισμένη στην επιχειρησιακή μας τεχνογνωσία, τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που προσφέρουμε και τη γνώση της τοπικής αγοράς που διαθέτουμε, στοιχεία που διαμορφώνουν την παρούσα Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών», δήλωσε ο Marco Sala, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO ) της GTECH S.p.A.

«Η Northstar NJ εκπόνησε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία πρόσθετων καθαρών εσόδων ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων για την Πολιτεία του New Jersey στη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών της βασικής Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών, με αφετηρία την 1η Ιουλίου 2014», δήλωσε ο Jaymin B. Patel, Πρόεδρος της Northstar NJ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της GTECH Americas.

«Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι στην ακόμα στενότερη συνεργασία μας με τη Λοταρία του New Jersey στο μέλλον, ώστε να επιτύχουμε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, αξιοποιώντας το εξαιρετικά επιτυχημένο ιστορικό του Οργανισμού, όσον αφορά την αποδοτικότητα και τα αποτελέσματα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να εκπληρώσουμε τους στόχους της Πολιτείας, μέσα από μια διοικητική ομάδα με βαθειά εμπειρία των θεμάτων της βιομηχανίας των τυχερών παιγνίων στο New Jersey και παγκοσμίως, καθώς και μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο που θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την παραγωγή αξίας στην Πολιτεία του New Jersey και τους πολίτες της».

«Προσβλέπουμε με ενδιαφέρον στη συνεργασία μας με τη Λοταρία του New Jersey, με την οποία διατηρούμε άριστες σχέσεις συνεργασίας, ώστε να αυξήσουμε με υπεύθυνο τρόπο τα έσοδα της Πολιτείας από τις δραστηριότητες λοταρίας», δήλωσε ο A. Lorne Weil, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Scientific Games. «Επικροτούμε τη Λοταρία για το καινοτόμο επιχειρηματικό της μοντέλο, το οποίο θα συνεισφέρει σημαντικούς πόρους κεφαλαίων, ικανοτήτων και προϊόντων ψυχαγωγίας και θα βοηθήσει τη Λοταρία του New Jersey να εδραιωθεί ως ηγέτης του κλάδου, όσον αφορά τις επιδόσεις αλλά και την καινοτομία».

Η ανώτερη ομάδα διοίκησης της Northstar NJ έχει οριστεί και είναι έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τη μετάβαση στο νέο μοντέλο λειτουργίας.

Επιμέρους όροι συνεργασίας

Η Northstar NJ θα αμείβεται για συγκεκριμένα έξοδα διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του κόστους προσωπικού και άλλων συναφών εξόδων. Ορισμένες δαπάνες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι αμοιβές υπεργολάβων -μεταξύ των οποίων η GTECH και η Scientific Games- θα καταβάλλονται επίσης στη Northstar NJ από την Πολιτεία του New Jersey.

Στο βαθμό που τα ετήσια καθαρά έσοδα για την Πολιτεία υπερβαίνουν το αντίστοιχο προκαθορισμένο ετήσιο στόχο, η Northstar NJ θα εισπράττει ανάλογη αμοιβή επίτευξης στόχου, που δύναται να φτάσει στο 5% επί των πραγματικών καθαρών εσόδων της Πολιτείας για το αντίστοιχο έτος. Αντίστοιχα, η αμοιβή επίτευξης στόχου, που θα εισπράττει η Northstar NJ, μπορεί να μειώνεται ανάλογα με την τελική υστέρηση των καθαρών εσόδων της Πολιτείας, σε σχέση με τον εγγυημένο στόχο κερδοφορίας για το αντίστοιχο έτος. Η Northstar NJ θα ευθύνεται για τις πληρωμές προς την Πολιτεία, στο βαθμό στον οποίο τα επίπεδα καθαρών εσόδων που αναφέρονται στην επιλεγείσα προσφορά της Northstar NJ δεν επιτυγχάνονται, και μέχρι ενός ανώτατου ορίου 2% επί των καθαρών εσόδων του αντίστοιχου έτους και ποσού ύψους 20 εκ. δολαρίων για την κάλυψη της τυχόν παρατηρηθήσας υστέρησης.

Η Northstar NJ έχει επίσης προκαταβάλει στην Πολιτεία ποσό 120 εκατ. δολαρίων και έχει δεσμευθεί να διασφαλίζει ότι το 30% των συνολικών πωλήσεων λοταρίας θα αποδίδεται σε κοινωφελή ιδρύματα της Πολιτείας και θα αποτελεί ετήσια οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού της για την εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v