Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βullard: Πρόωρη η ανακοίνωση για επιβράδυνση QE

Η Fed θα έπρεπε να περιμένει πιο ξεκάθαρα σημάδια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, προτού ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να επιβραδύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε ο πρόεδρος της St Louis Fed, James Bullard.

Βullard: Πρόωρη η ανακοίνωση για επιβράδυνση QE

Η Fed δεν επέλεξε την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσει τα σχέδια επιβράδυνσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης αργότερα το 2013, δήλωσε ο πρόεδρος της St Louis Fed, James Bullard.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να εξηγήσει την διαφοροποίηση του από την απόφαση της Fed, ο κ. Bullard τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να περιμένει "πιο ξεκάθαρα σημάδια" ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε ότι η απόφαση για τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων πρέπει να βασίζεται σε οικονομικά δεδομένα και όχι σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Bullard ανέφερε ότι ανησυχεί για τον χαμηλό πληθωρισμό, ο οποίος είναι πολύ πιο κάτω από το στόχο του 2% και υπογράμμισε ότι οι αξιωματούχοι της Fed πρέπει να διαμηνύσουν ότι είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν τον στόχο αυτό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v