Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Η NSA απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση στη Wall

Τρομοκρατική επίθεση στη Wall απέτρεψαν τα προγράμματα παρακολούθησης της αμερικάνικης κυβέρνησης, ανέφερε ο αναπληρωτής του FBI, Sean Joyce.

HΠΑ: Η NSA απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση στη Wall

Τα προγράμματα παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχουν συμβάλλει στην αποτροπή περισσότερων από πενήντα τρομοκρατικών επιθέσεων σε είκοσι χώρες, μεταξύ των οποίων και μια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η παρακολούθηση της επικοινωνίας μεταξύ ενός γνωστού μέλος της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη και ενός υπόπτου στις ΗΠΑ, επέτρεψαν στο FBI "να εντοπίσει σχέδιο" για την τοποθέτηση εκρηκτικών στη Wall και να συλλάβει τους εμπλεκόμενους,

Τα παραπάνω ανέφερε στην Επιτροπή Υπηρεσιών Πληροφορικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο αναπληρωτής διοικητής του FBI, Sean Joyce.

Ο Khalid Quazzani, Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Μαρόκο, δήλωσε ένοχος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κάνσας το Μαϊο του 2010, για την παροχή υλικού στους τρομοκράτες.

Σε ερώτηση για το αν ήταν ένα σοβαρό σχέδιο, ο κ. Joyce ανέφερε ότι oι "ένορκοι θεώρησαν ότι είναι σοβαρό, από τη στιγμή που καταδικάστηκαν όλοι".

Την Τετάρτη η NSA θα παραδώσει έγγραφα στις Επιτροπές Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, στα οποία θα περιγράφει 50 επιπλέον πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα, τα οποία αποτράπηκαν από τα προγράμματα παρακολούθησης, ανέφερε ο Στρατηγός, Keith Alexander, επικεφαλής της NSA.

"Τα προγράμματα αυτά είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση, το Κογκρέσο και τα δικαστήρια" σημείωσε ο κ. Alexander στα μέλη της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο Edward Snowden αποκάλυψε πρόσφατα στοιχεία για προγράμματα συλλογής πληροφοριών της NSA από τηλεφωνικές συνομιλίες και το διαδίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v