Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Τι θα πει την Τετάρτη ο Bernanke

Βρίσκεται κοντά η μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων. Αυτό αναμένεται να υποστηρίξει ο πρόεδρος της Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης όπως υποστηρίζουν οι FT.

FT: Τι θα πει την Τετάρτη ο Bernanke
Ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke ενδέχεται μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρική Τράπεζας να αφήσει να εννοηθεί ότι βρίσκεται πλέον κοντά η μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων σε άμεση όμως εξάρτηση με τις εξελίξεις στην οικονομία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times o Bernanke βρίσκεται μπροστά σε ένα διπλό πρόβλημα. Οι αγορές δείχνουν να αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αμερικανική οικονομία, γεγονός που προδιαθέτει για τον περιορισμό της ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ.

Ωστόσο κάθε φορά που τίθεται ζήτημα περιορισμού του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, οι αγορές αντιδρούν σπασμωδικά καθώς θεωρούν ότι οι Fed δε θα στηρίξει περεταίρω την εγχώρια οικονομία.

Ο Bernanke σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται έτοιμος να μεταφέρει ένα διπλό μήνυμα στους επενδυτές. Συγκεκριμένα θα υποστηρίξει ότι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας σύντομα θα δικαιολογεί τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ενώ θα καθησυχάσει τους επενδυτές υποσχόμενος ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v