Apple: Χιλιάδες αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών

Έως και 5.000 αιτήσεις έλαβε η Apple από αμερικανικές αρχές, για πληροφορίες πελατών της, ανακοίνωσε η τεχνολογική εταιρεία. Οι Facebook και Microsoft έλαβαν χιλιάδες εντάλματα για δεδομένα το β' εξάμηνο του 2012.

Apple: Χιλιάδες αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών

Η Apple Inc, η εταιρεία τεχνολογίας με την μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως, έλαβε έως και 5.000 αιτήσεις για πληροφορίες πελατών της από τις αμερικανικές αρχές.

Περίπου 9.000-10.000 λογαριασμοί ή συσκευές ορίστηκαν στα αιτήματα από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι Facebook και Microsoft δήλωσαν από την πλευρά τους ότι έλαβαν χιλιάδες εντάλματα για δεδομένα από κυβερνητικές υπηρεσίες κατά το β' εξάμηνο του 2012.

Ο ρόλος των τεχνολογικών εταιρειών έχει μπει στο «μικροσκόπιο» από τότε που ο Edward Snowden, ο οποίος εργάζονταν για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), δημοσιοποίησε ότι η Υπηρεσία συγκεντρώνει δεδομένα στο πλαίσιο προγράμματος με την κωδική ονομασία PRISM.

«Όπως πολλές άλλες εταιρείες, έχουμε ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση για άδεια να αναφέρουμε πόσες αιτήσεις λαμβάνουμε που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και με το πώς τις διαχειριζόμαστε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Apple. «Έχουμε λάβει έγκριση να μοιραστούμε ορισμένα από αυτά τα δεδομένα και τα παρέχουμε εδώ, προς το συμφέρον της διαφάνειας».

Η εταιρεία δήλωσε πως δεν είχε ακούσει για το PRISM πριν από τις 6 Ιουνίου, όταν τα ΜΜΕ άρχισαν να της υποβάλλουν ερωτήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v