Κομισιόν: Μέτρα στήριξης για χαλυβουργίες

Το "σχέδιο δράσης για τον χάλυβα" που παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο επίτροπο Antonio Tajani, θέτει στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της καινοτομίας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τον κλάδο.

Κομισιόν: Μέτρα στήριξης για χαλυβουργίες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τις χώρες-μέλη της Ένωσης να μειώσουν τα τιμολόγια ενέργειας για ενεργοβόρες βιομηχανίες όπως οι χαλυβουργίες, στο πλαίσιο πλέγματος μέτρων για τη στήριξη του κλάδου, που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από τη μείωση της ζήτησης και τα "λουκέτα" σε μονάδες παραγωγής.

Το "σχέδιο δράσης για τον χάλυβα" που παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο επίτροπο Antonio Tajani, θέτει στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της καινοτομίας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τον κλάδο, που διαμορφώνεται στο 40% του λειτουργικού κόστους.

Επίσης, το σχέδιο αναφέρει ότι υφιστάμενα διαρθρωτικά κεφάλαια της ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν το κοινωνικό κόστος της αναδιάρθρωσης του κλάδου, που έχει οδηγήσει σε απώλειες 40.000 θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια και το κλείσιμο μονάδων από κολοσσούς όπως η AecelorMittal.

"Το σχέδιο δράσης είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη ώστε ο κλάδος να ωγφεληθεί από τις προτάσεις" δήλωσε σχετικά ο Gordon Moffat, επικεφαλής της ευρωπαϊκής ένωσης χαλυβουργών Eurofer.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v