ΕΙΑ: "Αφθονα" σχιστολιθικά κοιτάσματα στον πλανήτη

Η ΕΙΑ εκτιμά ότι οι παγκόσμιοι πόροι ανέρχονται στα 345 δισ. βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου και 7,3 τρισ. κυβικά πόδια σχιστολιθικού φυσικού αερίου.

ΕΙΑ: Αφθονα σχιστολιθικά κοιτάσματα στον πλανήτη

Τα σχιστολιθικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι «άφθονα» στον πλανήτη, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας ενέργειας, που εκτιμά ότι ο κόσμος έχει 10% περισσότερα αποθέματα σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έκανε η ίδια δύο χρόνια πριν.

Στην τελευταία της έκθεση η Energy Information Administration λαμβάνει υπόψη νέες γεωλογικές έρευνες και αποτελέσματα από αντλήσεις ώστε να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα κοιτάσματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα η βάση της έρευνάς της έχει διευρυνθεί σε 95 πηγές σε 41 χώρες, από 48 πηγές σε 32 χώρες στην έρευνα του 2011.

Εκ του συνόλου, η Ρωσία κατέχει τα περισσότερα «τεχνικώς αντλήσιμα» αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου, με 75 δισ. βαρέλια. Οι ΗΠΑ έρχονται στην 2η θέση με 58 δισ. βαρέλια. Ακολουθούν η Κίνα, η Αργεντινή και η Λιβύη.

Στο σχιστολιθικό αέριο τα περισσότερα τεχνικώς αντλήσιμα αποθέματα έχει η Κίνα με 1,1 τρισ. κυβικά πόδια. Ακολουθεί η Αργεντινή, η Αλγερία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Συνολικά, η ΕΙΑ εκτιμά ότι οι παγκόσμιοι πόροι ανέρχονται στα 345 δισ. βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου και 7,3 τρισ. κυβικά πόδια σχιστολιθικού φυσικού αερίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v