Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Beige Book:Παραμένει υποτονική η ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Με "μέτριο προς ήπιο" ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ από τα μέσα Απριλίου, σημειώνεται στα Beige Book της Fed. Άνοδο σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες. Σημάδια ανάκαμψης στο real estate.

Beige Book:Παραμένει υποτονική η ανάπτυξη στις ΗΠΑ

H οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με "μέτριο προς ήπιο" ρυθμό από τα μέσα Απριλίου, ενώ οι προσλήψεις κινήθηκαν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ανέφερε την Τετάρτη η Fed. 

Όπως σημειώνεται στα Beige Book, η οικονομία αναπτύχθηκε με "μέτριο προς ήπιο" ρυθμό στις έντεκα από τις δώδεκα περιφέρειες της Fed, με την περιφέρεια του Nτάλας να εμφανίζει "ισχυρή" ανάπτυξη. 

Η προηγούμενη έκθεση της Fed χαρακτήριζε τον ρυθμό ανάπτυξης "μέτριο", οπότε η προσθήκη της λέξης "ήπιο" ενδέχεται να υποδεικνύει κάποια εξασθένιση. 

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επισημαίνει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο. Οι προσλήψεις αυξήθηκαν με συγκρατημένο ρυθμό, αλλά οι διαφορές μεταξύ των περιφερειών ήταν σημαντικές. 

"Οι αγορές εργασίας συνέχισαν να βελτιώνονται στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η περιφέρεια της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι εταιρείες δεν έκαναν προσλήψεις πέρα από τις απαραίτητες αντικαταστάσεις" αναφέρει η έκθεση. 

Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι ο τομέας του real estate αρχίζει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. "Η δραστηριότητα στις κατασκευές και το real estate αναπτύχθηκε με μέτριο προς ισχυρό ρυθμό στις περισσότερες περιφέρειες" σημειώνεται στην έκθεση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v