Κομισιόν: Προχωρά με δασμούς σε κινεζικά πάνελ

Η Κομισιόν προχώρησε ανεπηρέαστη στην επιβολή δασμών anti-dumping στα κινεζικά φωτοβολταϊκά πάνελ. Οι δασμοί θα ισχύσουν για δύο μήνες. "Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Κίνας" δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Karel De Gucht.

Κομισιόν: Προχωρά με δασμούς σε κινεζικά πάνελ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Τρίτη να επιβάλλει δασμούς anti – dumping στα κινέζικα φωτοβολταϊκά πάνελ, παρά τις αντιδράσεις από την πλευρά της Γερμανίας.

"Σήμερα η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να επιβάλλει δασμούς στην Κίνα για να αντιμετωπίσει την πρακτική του dumping στα φωτοβολταϊκά στην ευρωπαϊκή αγορά" ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Θέματα Εμπορίου, Karel De Gucht.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Ιουνίου, με τους δασμούς να ξεκινούν από το 11,8%. Θα ισχύσουν για δύο μήνες και στη συνέχεια θα αυξηθούν στο 47% αν οι Κινέζοι κατασκευαστές δεν αυξήσουν τις τιμές τους και δεν μειώσουν τις ποσότητες που διοχετεύουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

“Αυτό είναι ένα πολύ ξεκάθαρο κίνητρο για διαπραγμάτευση, προσφέρουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας, αλλά η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Κίνας” ανέφερε ο κ. De Gucht.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v