Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Williams:Πιθανή επιβράδυνση του QE ως το καλοκαίρι

Η Fed μπορεί να επιβραδύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ως το καλοκαίρι, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της San Fransisco Fed, John Williams. Πιθανή πλήρης διακοπή της αγοράς ομολόγων μέσα στο 2013. Κλειδί ο πληθωρισμός.

Williams:Πιθανή επιβράδυνση του QE ως το καλοκαίρι

H ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ θα επιτρέψει στην Fed να περιορίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, επανέλαβε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της San Fransisco Fed, John Williams.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Williams υποστήριξε ότι εμμένει στην άποψη που εξέφρασε τον Απρίλιο, ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Fed μπορεί να επιβραδυνθεί το καλοκαίρι και να λήξει ως το τέλος του έτους.

"Πρέπει να παρακολουθούμε διαρκώς για σταθερά σημάδια βελτίωσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, σταθερά σημάδια μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στο momentum της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά επίσης πρέπει να παρακολουθούμε και που βρίσκεται ο υποκείμενος πληθωρισμός και ποιες είναι οι προοπτικές του" ανέφερε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Σουηδία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός κινείται στο 1%, χαμηλότερα από το στόχο 2% της Fed.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι οι παράγοντες που συγκρατούν χαμηλά τον πληθωρισμό είναι προσωρινοί και προέβλεψε ότι θα επιστρέψει στο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v