Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΑΤΑ: Κέρδη $12,7 δισ. στις διεθνείς αερογραμμές

Βελτιωμένη πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη του διεθνούς αεροπορικού κλάδου έκανε η ΙΑΤΑ, αν και τα περιθώρια κέρδους παραμένουν εξαιρετικά περιορισμένα, καθώς κατά μέσο, οι εταιρίες θα κερδίσουν περίπου 4 δολ. ανά επιβάτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής.

ΙΑΤΑ: Κέρδη $12,7 δισ. στις διεθνείς αερογραμμές

Οι διεθνείς αερογραμμές θα έχουν συνολικά κέρδη της τάξης των 12,7 δισ. δολαρίων φέτος, αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 10,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς ένωσης εμπορικής αεροπλοΐας.

Η ΙΑΤΑ βελτίωσε την πρόβλεψή της χάρη στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις περικοπές των δαπανών, που υπερκαλύπτουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν γενικώς.

Η International Air Transport Association αναφέρει πάντως ότι τα περιθώρια κέρδους παραμένουν μικρά εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης χρεών στην Ευρώπη.

«Οι καθημερινές προκλήσεις ως να παραμένουν τα έσοδα υψηλότερα από τις δαπάνες, παραμένουν μνημειώδεις,» σχολίασε επικεφαλής της ΙΑΤΑ σε διεθνές συνέδριο.

«Κατά μέσο, οι αεροπορικές εταιρίες θα κερδίσουν περίπου 4 δολ. για κάθε επιβάτη, δηλαδή λιγότερα απ'όσο κοστίζει ένα σάντουιτς,» είπε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v