Bέλγιο: Εξετάζει κρατικοποίηση εργοστασίου χάλυβα

Την κρατικοποίηση εργοστασίου της ArcelorMittal στη Λιέγη εξετάζει η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλλονίας στο Βέλγιο, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα διακόψει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στην περιοχή.

Bέλγιο: Εξετάζει κρατικοποίηση εργοστασίου χάλυβα

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλλονίας στο Βέλγιο εξετάζει την κρατικοποίηση του εργοστασίου της ArcelorMittal στη Λιέγη.

Σημειώνεται ότι η ArcelorMittal ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στο εργοστάσιο της Λιέγης, λόγω της υποχώρησης της ζήτησης για χάλυβα στην Ευρώπη.

Η κίνηση θα οδηγούσε στην απώλεια περίπου 1.300 θέσεων εργασίας.

"Είναι ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται σε κάποιες χώρες. Όταν αφορά το δημόσιο συμφέρον, οι χώρες μπορούν να αναλάβουν μεγάλα εργοστάσια που βάζουν την οικονομία της χώρας σε κίνδυνο" ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Βαλλονίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει κατά πόσο θα περάσει νόμο για την κρατικοποίηση του εργοστασίου, αν και μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες προτού εγκριθεί.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ομάδα taskforce που συγκροτήθηκε από τον Bέλγο πρωθυπουργό Elio di Rupo τον Ιανουάριο, έχει αναλάβει να βρει επενδύτες για το εργοστάσιο, για το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επενδυτικό fund από το Κατάρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v