Κινητό τηλέφωνο "ήρωα" παρουσιάζει η Google

Στο στόχαστρο βάζει η Google την Apple. Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να παρουσιάσει ένα "έξυπνο" κινητό. Ο λόγος για το MotoX που υπόσχεται μεγαλύτερη διαδραστικότητα σε χαμηλότερες τιμές από το iPhone.

Κινητό τηλέφωνο ήρωα παρουσιάζει η Google
Σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Apple προχωρά η Google παρουσιάζοντας ένα νέο κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα είναι τόσο έξυπνο ώστε να αντιλαμβάνεται ποια θα είναι η επόμενη χρήση του.

Ο λόγος για το MotoX που θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και θα επιχειρήσει να μειώσει το κόστος των smartphones αλλά και να δώσει τέλος στα εντυπωσιακά περιθώρια κερδοφορίας που απολάμβαναν οι εταιρείες του χώρου όπως η Apple. Τα νέα σχέδια αποκαλύφθηκαν από τον Dennis Woodside, επικεφαλής της Motorola που πλέον είναι θυγατρική της Google.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Καλιφόρνια, ο κ. Woodside επιβεβαίωσε ότι η Google θα παρουσιάσει το κινητό «ήρωας» που θα ανταγωνίζεται το iPhone και το S4 τα ης Samsung. Το MotoX «αντιλαμβάνεται περισσότερο τι γίνεται τριγύρω του και επιτρέπει στο χρήστη μεγαλύτερη διαδραστικότητα από ότι επιτρέπουν οι συσκευές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Προλαβαίνει τις ανάγκες του» δήλωσε.

Η συσκευή εξοπλίζεται με αισθητήρες όπως γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο έτσι ώστε το κινητό να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται, στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο, στο χέρι ή στην τσέπη του χρήστη του έτσι ώστε να προλαβαίνει τις πιθανές του ανάγκες και να ανοίγει εκ των προτέρων ορισμένες εφαρμογές όπως π.χ. την κάμερα.

Ο κ. Woodside άφησε να εννοηθεί πως το νέο κινητό θα παρουσιαστεί στις αγορές μέχρι τα τέλη του έτους σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη του iPhone. Χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένα το iPhone δήλωσε «αυτά τα προϊόντα έχουν περιθώρια κερδοφορίας 50%. Εμείς δεν έχουμε αυτούς τους περιορισμούς. Αυτά τα περιθώρια δεν θα διατηρηθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v