GDF Suez.: Αγόρασε μερίδιο της OMV στον Nabucco

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος GDF Suez. αγόρασε το μερίδιο της αυστριακής OMV στον αγωγό Nabucco, ένα μήνα πριν την κρίσιμη απόφαση για την επιλογή του αγωγού που θα μεταφέρει το αζέρικο προϊόν στην Ευρώπη.

GDF Suez.: Αγόρασε μερίδιο της OMV στον Nabucco

Ο αυστριακός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV, πούλησε μερίδιο 9% στον αγωγό φυσικού αερίου Nabucco, στον γαλλικό ενεργειακό όμιλο GDF Suez.

Η κοινοπραξία που αναπτύσσει τα μεγάλα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν στο Σαχ Ντενίζ ΙΙ πρόκειται να αποφασίσει τον επόμενο μήνα, εάν θα στέλνει το προϊόν στην Ευρώπη μέσω του Nabucco ή μέσω του ανταγωνιστικού Trans-Adriatic Pipeline (TAP).

Ο διευθύνων σύμβουλος του Nabucco, Reinhard Mitschek, σχολίασε ότι «η βιομηχανική ειδίκευση της GDF Suez ως φορέα του μεγαλύτερου δικτύου διανομής αερίου στην Ευρώπη και το στάτους του δεύτερους ισχυρότερου αγοραστή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δίνουν στο έργο τεράστιο πλεονέκτημα.»

Η πώληση από την OMV ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς ο αυστριακός όμιλος είχε δηλώσει όταν αγόρασε το μερίδιο 17% της RWE στο έργο, ότι σκοπεύει να πωλήσει όλο ή τμήμα του στους επενδυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v