Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Διατηρεί αυξημένη στάθμιση σε μετοχές

Οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία και οι επιλογές επενδυτικών προϊόντων. Αυξημένη στάθμιση σε μετοχές και προτίμηση σε πιστωτικούς τίτλους έναντι κρατικών ομολόγων.

JPMorgan: Διατηρεί αυξημένη στάθμιση σε μετοχές

Στα χαρτοφυλάκια που περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες επένδυσης διατηρούμε αυξημένη στάθμιση στις μετοχές, τονίζεται στη μηναία οικονομική ανασκόπηση επενδύσεων της JPMorgan Asset Management, που συνέταξε η Global Multi-Asset Group. Οι βασικές εκτιμήσεις έχουν ως εξής:

• Η νομισματική πολιτική παραμένει ευνοϊκή παγκοσμίως, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα την απόδοση των κρατικών τίτλων και ωθώντας ανοδικά τους τίτλους που ενέχουν κίνδυνο. Η δημοσιονομική πολιτική εξακολουθεί να επιβαρύνει την ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες αγορές και η εφαρμογή του αμερικανικού "sequester" (αυτόματη περικοπή δαπανών) επιδείνωσε πρόσφατα την κατάσταση, αλλά ίσως αρχίζει να επέρχεται μια μικρή βελτίωση στην Ευρώπη.

• Η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να βελτιώνεται, καθώς εδραιώνεται η ανάκαμψη στις ΗΠΑ παρά την πρόσκαιρη υποχώρηση, και στην κινεζική οικονομία παρατηρείται κυκλική ανάκαμψη, αν και η βελτίωση στην οικονομία της ευρωζώνης διαγράφεται ακόμη μόνο ως προσδοκία.

• Οι προβλέψεις για την αύξηση της κερδοφορίας πλησιάζουν στα κατώτατα επίπεδα και φαίνονται πλέον εφικτές στις ανεπτυγμένες αγορές. Τα στοιχεία στήριξης των μετοχικών αποτιμήσεων διατηρούνται σε αρκετά καλά επίπεδα.

• Στα χαρτοφυλάκια που περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες επένδυσης διατηρούμε αυξημένη στάθμιση στις μετοχές. Στους τίτλους σταθερού εισοδήματος προτιμούμε τους πιστωτικούς τίτλους έναντι των κρατικών ομολόγων και σε επίπεδο περιοχών για τις μετοχές προτιμούμε τις ΗΠΑ, την Ευρώπη πλην Βρετανίας και την Ιαπωνία. Διατηρούμε ουδέτερη στάθμιση για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ και τον Καναδά, και μειωμένη στάθμιση για τη Βρετανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v