Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά του Club Med έναντι 540 εκατ.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι, η γαλλική Axa και η κινεζική Fosun, διατύπωσαν φιλική προσφορά εξαγοράς για το Club Med, με premium 23%. Οι περιορισμοί της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς και η στροφή σε κινεζική πελατειακή βάση.

Εξαγορά του Club Med έναντι 540 εκατ.
Το Club Mediterranee εξαγοράζεται από τους μεγαλύτερους μετόχους του στο πλαίσιο μίας φιλικής συμφωνίας που αποτιμά το γαλλικό ξενοδοχειακό όμιλο στα 540 εκατ. ευρώ. Η γαλλική Axa Private Equity και η κινεζική Fosun International δήλωσαν ότι προσφέρουν 17 ευρώ ανά μετοχή – που αντιστοιχεί σε premium 23% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

«Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε υπόψη το φιλικό χαρακτήρα αυτής της προφοράς» ανέφερε το Club Med στην σχετική ανακοίνωση και συμπλήρωσε: «Το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά αφού παραδοθεί η έκθεση του ανεξάρτητου συμβούλου που θα γνωμοδοτήσει για τους όρους της συμφωνίας».

Σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς, στο τιμόνι του Club Med θα παραμείνει ο Henri Giscard d'Estaing. Ο ίδιος προσπαθεί κατά τα τελευταία τρία χρόνια να εκσυγχρονίσει την εταιρεία σε τουριστικό κοινό εκτός Ευρώπης. Στόχος είναι οι Κινέζοι τουρίστες να αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πελατειακή βάση του Club Med μέσα στην τριετία.

Η Fosun – που έχει το 10% - και η Axa – που έχει το 9% - δήλωσαν ότι διατύπωσαν αυτή την προσφορά επειδή το Club Med χρειάζεται να «απελευθερωθεί από βραχυπρόθεσμους περιορισμούς» για να εφαρμόσει την στρατηγική του, δεδομένου «του δύσκολου περιβάλλοντος στην ευρωπαϊκή αγορά τουρισμού, ειδικότερα στη Γαλλία»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v