Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 5ετίας τα "στοιχήματα" στον χρυσό

Τα hedge funds τηρούν τη λιγότερο αισιόδοξη στάση των τελευταίων πέντε ετών όσον αφορά τον χρυσό και η αστάθεια εκτινάσσεται σε υψηλό 17 μηνών. Τα futures του κίτρινου μετάλλου έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 5,4% τον Μάιο.

Σε χαμηλό 5ετίας τα στοιχήματα στον χρυσό
Τη λιγότερο αισιόδοξη στάση εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια τηρούν τα hedge funds έναντι του χρυσού, καθώς οι εικασίες αναφορικά με τον ρυθμό με τον οποίο οι κεντρικές τράπεζες τυπώνουν χρήμα πριονίζουν τις τιμές, οδηγώντας την αστάθεια σε υψηλό 17 μηνών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι διαχειριστές χρήματος μείωσαν τις net-long θέσεις τους κατά 9% στα 35.686 futures και options στις 21 Μαΐου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία του US Commodity Futures Trading Commission. Τα holdings συμβολαίων short αυξήθηκαν 6,7% στο ρεκόρ των 79.416.

Τα καθαρά αισιόδοξα στοιχήματα σε 18 εμπορεύματα που είναι διαπραγματεύσιμα στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 2,1%, καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τον καφέ και το σιτάρι.

Η ιστορική αστάθεια 60 ημερών του χρυσού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011 την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι τα futures του χρυσού έχουν υποχωρήσει κατά 5,4% τον Μάιο, καταγράφοντας δεύτερο συνεχόμενο πτωτικό μήνα. Ο δείκτης Standard & Poor's GSCI Spot Index 24 εμπορευμάτων υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ ο δείκτης μετοχών MSCI All-Country World κατέγραψε πτώση 0,1%.

Οι έντονες διακυμάνσεις των τιμών έχουν καταστήσει τον χρυσό το τέταρτο πιο ευμετάβλητο εμπόρευμα του δείκτη GSCI από τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v