Κίνα-ΕΕ: Συνομιλίες για φωτοβολταϊκά, κινητά

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο υφυπουργός Zhong Shan θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Ευρωπαίο επίτροπο στις Βρυξέλλες, σχετικά με την έρευνα που έχει διατάξει η ΕΕ για φωτοβολταϊκά και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Κίνα-ΕΕ: Συνομιλίες για φωτοβολταϊκά, κινητά

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Δευτέρα, για να συζητήσουν την εμπορική διένεξη σχετικά με τα φωτοβολταϊκά πάνελ και τον εξοπλισμό ασύρματης τηλεφωνίας.

Με την συνάντηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την διεξαγωγή επίσημων συνομιλιών, καθώς επικρατούν φόβοι ότι η διαμάχη μπορεί να κλιμακωθεί σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας Zhong Shan θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Karel De Gucht στις Βρυξέλλες. Θα συζητήσουν σχετικά με την έρευνα που έχει διατάξει η Ε.Ε. σχετικά με τα φωτοβολταϊκά και τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου.

Η Ε.Ε. κατηγορεί την Κίνα ότι κάνει αθέμιτη πολύ φθηνή αποτίμηση των ηλιακών πάνελ και των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που «ρίχνει» στην Ευρώπη και σκοπεύει να επιβάλλει δασμούς σε εισαγωγές φωτοβολταϊκών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v