UB: Αγορά μονάδας νοτίου Ευρώπης από Kraft

Η αμερικανική Kraft Foods διέθεσε 1,1 δισ. δολ. για την εξαγορά τμήματος της United Biscuits, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των ”Financial Times”.

UB: Αγορά μονάδας νοτίου Ευρώπης από Kraft
Η United Biscuits θα είναι μάλλον το επόμενο εταιρικό ”καμάρι” της Βρετανίας που θα πέσει σε ξένα χέρια, καθώς η αμερικανική Kraft Foods διέθεσε 575 εκατ. στερλίνες (1,1 δισ. δολ.) για την εξαγορά σημαντικού τήματος του βρετανικού ομίλου, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των ”Financial Times”.

Η συμφωνία υπεγράφη το Σαββατοκύριακο και αφορά στην εξαγορά των επιχειρήσεων νότιας Ευρώπης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα.

Η Kraft εξαγόρασε τον Απρίλιο 2000 μερίδιο 25% στη UB, ενώ το υπόλοιπο εξασφάλισαν όμιλοι εξαγορών μεταξύ των οποίων οι Cinven, PAI και MidOcean.

Η συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνει τη μονάδα της Ισπανίας, όπου η UB ελέγχει επτά από τις 10 κορυφαίες μάρκες μπισκότων. Η UB ελέγχει επίσης το 39% της πορτογαλέζικης αγοράς μπισκότων μέσω της μάρκας Triunfo.

Η αμερικανική επιχείρηση παλαιότερα είχε συνεργαστεί με τη βρετανική Premier Foods
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin και με ολλανδική εταιρία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ώστε να αποκτήσουν το σύνολο της UB, που αποτιμάται στις 2 δισ. στερλίνες, περιλαμβανομένου του χρέους.

Ωστόσο, οι τρεις πλευρές δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν μια κοινά αποδεκτή προσέγγιση.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v