Νέα λογιστική αλχημεία από τη Merck

”Φουσκωμένα” κατά 12,4 δις. δολ. αποδεικνύονται τώρα τα έσοδα της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας των ΗΠΑ, Merck, καθώς η θυγατρική της Medco κατά τα έτη 1999- 2001 συνυπολόγιζε στο τζίρο της τις συμμετοχές που κατέβαλαν για τις συνταγές οι ασθενείς στους φαρμακοποιούς.

Νέα λογιστική αλχημεία από τη Merck
Σαν έσοδα αντιμετώπισε η θυγατρική της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας των ΗΠΑ, Medco, 12,4 δισ. δολ., τα οποία αποτελούσαν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις ιατρικές συνταγές και τα οποία δεν πέρασαν ποτέ από το ταμείο της. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο σχετικός φάκελος που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή έρευνας της SEC.

Η εταιρία, που είναι θυγατρική της Merck, το διάστημα μεταξύ των ετών 1999 και 2001, υπολόγιζε στις λογιστικές της καταστάσεις τις συμμετοχές που οι ασθενείς κατέβαλλαν στους φαρμακοποιούς, διογκώνοντας τα ίδια έσοδα, αλλά και αυτά της μητρικής.

Το συγκεκριμένο μέγεθος (αυτό των συμμετοχών) αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των ενοποιημένων εσόδων της Merck, η οποία τώρα ανακινεί εκ νέου τις προσπάθειες πώλησης του 20% της Medco, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά, ότι το... μπέρδεμα δεν επηρέασε τα ανακοινωθέντα καθαρά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v