Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο R. Abramovich συζητά εξαγορά του 40% της Evraz

Ο κ. Roman Abramovich,ο πλουσιότερος Ρώσος και παράλληλα ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά σημαντικού μεριδίου της Evraz, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

Ο R. Abramovich συζητά εξαγορά του 40% της Evraz
Ο κ. Roman Abramovich,ο πλουσιότερος Ρώσος και παράλληλα ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά σημαντικού μεριδίου της ρωσικής χαλυβουργία Evraz, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μπορεί και αυτή την εβδομάδα να ανακοινωθεί μια συμφωνία, η οποία πιθανότατα θα αφορά στην εξαγορά του 40% της Evraz και θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ.

Η ενδεχόμενη συνεργασία ανακοινώνεται λίγες ώρες μετά την κολοσσιαία συμφωνία της Arcelor με τη ρωσική Severstal, η οποία δίνει το έναυσμα για ευρεία ενοποίηση στον χώρο της χαλυβουργίας.

Ο ρωσικός Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Abramovich είχε από το περασμένο έτος συζητήσει με τον Alexander Abramov, ο οποίος ελέγχει το 59% της Evraz, ώστε να πουλήσει τις μετοχές του. Άλλος μεγάλος μέτοχος της Evraz είναι ο κ. Alexander Frolov, με μερίδιο 28% περίπου.

Ο κ. Abramovich έχει ήδη ανάμιξη με τον κλάδο των μετάλλων καθώς είχε συγκεντρώσει μερίδια από τον κλάδο αλουμινίου στην εταιρία RusAl την οποία και πούλησε στον συνεταίρο του Oleg Deripaska το 2004.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v