Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νορβηγία και Ινδία στα πετρέλαια της Κούβας

Κρατικές εταιρίες από την Ινδία και τη Νορβηγία συνυπέγραψαν μέσα στην εβδομάδα το πρόγραμμα έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου της ισπανικής επιχείρησης πετροχημικών Repsol στα ύδατα της Κούβας στον Κόλπο του Μεξικό.

Νορβηγία και Ινδία στα πετρέλαια της Κούβας
Κρατικές εταιρίες από την Ινδία και τη Νορβηγία συνυπέγραψαν μέσα στην εβδομάδα το πρόγραμμα έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου της ισπανικής επιχείρησης πετροχημικών Repsol στα ύδατα της Κούβας στον Κόλπο του Μεξικό, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Η κίνησή τους αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις στην Ουάσιγκτον, η οποία εξαιτίας του εμπορικού εμπάργκο απαγορεύει στις αμερικανικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε έργα στην Κούβα.

Η νορβηγική Norsk Hydro και η ινδική ONGC Videsh θα αναλάβουν από 30% των ρίσκων της εξόρυξης που θα ξεκινήσει σε 18 περίπου μήνες. Προκειμένου να είναι εμπορικά βιώσιμοι οι όγκοι πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα ανακαλυφθούν, θεωρείται απαραίτητη μια συνεργασία με την κρατική Cubapetroleo (CUPET).

Η Repsol έχει αναφέρει ότι βρήκε ενδείξεις για πολύ καλής ποιότητας πετρέλαιο όταν άνοιξε το πρώτο θαλάσσιο πηγάδι της στην περιοχή το 2004.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v