Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bertelsmann: Εξαγορά 25% από την Bruxelles

Η Bertelsmann θα εξαγοράσει το μερίδιο 25% που κρατά η Groupe Bruxelles Lambert προς 4,5 δισ. ευρώ, αποτρέποντας αρχική δημόσια εγγραφή και παραμένοντας η ιδιωτική εταιρία που είναι από το 1835 που ιδρύθηκε.

Bertelsmann: Εξαγορά 25% από την Bruxelles
Η Bertelsmann, μεγαλύτερη επιχείρηση μήντια στην Ευρώπη, θα εξαγοράσει το μερίδιο 25% που κρατά η Groupe Bruxelles Lambert προς 4,5 δισ. ευρώ, αποτρέποντας μια αρχική δημόσια εγγραφή και παραμένοντας η ιδιωτική εταιρία που είναι από το 1835 που ιδρύθηκε.

Η γερμανική Bertelsmann θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με δάνειο και θα διαθέσει προς πώληση την μονάδα BMG Music Publishing, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ομίλου ΜΜΕ.

Η Groupe Bruxelles, που ανήκει στον Βέλγο δισεκατομμυριούχο Albert Frere, κέρδισε το μερίδιό της το 2001 όταν η Bertelsmann αγόρασε το μερίδιο ελέγχου της RTL, της μεγαλύτερης επιχείρησης μεταδόσεων της Ευρώπης. Η Bertelsmann αντάλλαξε το 25% των μετοχών της με το 30% της GBL στην RTL.

Η επιχείρηση του Frere είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι θα επιδιώξει εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Bertelsmann, στην οποία ανήκει ο εκδοτικός οίκος Random House και η μισή Sony BMG Music Entertainment.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v