Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμβόλαια για τιτάνιο 1,4 δισ. ”έκλεισε” η Airbus

Η Airbus υπέγραψε συμβόλαια αξίας 1,4 δισ. δολαρίων που της εξασφαλίζουν την παροχή τιτανίου μέχρι το 2015, καθώς οι βιομηχανίες του πλανήτη επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να ”κλειδώσουν” πηγές πολύτιμων πρώτων υλών.

Συμβόλαια για τιτάνιο 1,4 δισ. ”έκλεισε” η Airbus
Η Airbus αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα, ίσως και σήμερα, ότι υπέγραψε συμβόλαια αξίας 1,4 δισ. δολαρίων που της εξασφαλίζουν την παροχή τιτανίου μέχρι το 2015, καθώς οι βιομηχανίες του πλανήτη επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να ”κλειδώσουν” πηγές πολύτιμων πρώτων υλών.

Η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία, σύμφωνα με την Wall Street Journal, έκλεισε τις τελευταίες λεπτομέρειες για συμφωνία με την αμερικανική RTI International Metals και την ρωσική VSMPO-Avisma, δύο από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις παραγωγής του εν λόγω ανθεκτικού αλλά ελαφριού μετάλλου.

Η Airbus έκλεισε επίσης συμφωνία με την Ust-Kamenogorsk Titanium-Magnesium του Καζακστάν για την εξασφάλιση πρωτογενούς τιτανίου. Η επιχείρηση θα χρησιμοποιήσει το υλικό για την νέα γενιά αεροσκαφών, τα οποία είναι ελαφρύτερα, για να καίνε λιγότερα καύσιμα.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v