Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Γ. Μπάφετ αναζητεί ”big deals” στο εξωτερικό

Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής δήλωσε στην ετήσια γενική συνέλευση της Berkshire Hathaway ότι αναζητεί εξαγορές μεγάλης αξίας στο εξωτερικό, επανέλαβε ότι διαβλέπει περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου και τόνισε ότι διακρίνει ”φούσκες” στην εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων.

Ο Γ. Μπάφετ αναζητεί ”big deals” στο εξωτερικό
Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε στην ετήσια γενική συνέλευση της Berkshire Hathaway ότι αναζητεί εξαγορές μεγάλης αξίας στο εξωτερικό, ώστε να προστατευθεί από την πτώση του δολαρίου. Από τις δηλώσεις του, διαφάνηκε ότι το επενδυτικό του όχημα θα διαθέσει 30 δισ. δολ. σε τριετή περίοδο για αγορές.



Μιλώντας στα 24.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν στην Ομάχα για να ακούσουν τον θρυλικό μεγαλοεπενδυτή, ο Μπάφετ δήλωσε ότι αυτή την περίοδο συζητά για μια εξαγορά ύψους έως 15 δισ. δολαρίων, αν και δεν βλέπει πολλές πιθανότητες να επιτύχει αυτή η συγκεκριμένη συμφωνία.

Ο ίδιος τόνισε ότι εντοπίζει αρκετές ευκαιρίες στον κλάδο κοινής ωφέλειας. Στις 20 εταιρίες στον παγκόσμιο δείκτη MSCI Κοινής Ωφέλειας με αξία 10 με 15 δισ. δολ. περιλαμβάνονται οι Tokyo Gas, Entergy, Sempra Energy, Energias de Portugal και Consolidated Edison, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Η εταιρία ανακοίνωσε στην συνέλευση το συμβόλαιο εξαγοράς προς 4 δισ. δολ. σε ρευστό του 80% της ιδιωτικής ισραηλινής επιχείρησης Iscar Metalworking. Είναι η πρώτη εξαγορά της Berkshire εκτός ΗΠΑ και έχει στόχο να αναβαθμίσει το διεθνές προφίλ της Berkshire.

Ο ”μάγος της Ομάχα” επανέλαβε την γνωστή του άποψη ότι περιμένει αποδυνάμωση του δολαρίου και, απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων για την πορεία των εμπορευμάτων, δήλωσε ότι έχει εντοπίσει κερδοσκοπικές κινήσεις στην πρόσφατη αύξηση τιμών, ειδικά στα μέταλλα.

Ο προεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού και επενδυτικού ομίλου, διαμαρτυρήθηκε για την πληθώρα των εξαγορών από buyout firms και hedge funds διότι ”φουσκώνουν” τις τιμές των ενεργητικών.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v