Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 2,5% το επιτόκιο του ευρώ

Αμετάβλητα στο 2,5% διατήρησε τα επιτόκια η ΕΚΤ κατά την τακτική συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής, προκειμένου να δώσει χρόνο στην πραγματική οικονομία να αφομοιώσει την προηγούμενη αύξηση των επιτοκίων.

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 2,5% το επιτόκιο του ευρώ
Αμετάβλητο στο 2,5% διατήρησε το επιτόκιο του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά την τακτική συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής, προκειμένου να δώσει χρόνο στην πραγματική οικονομία να αφομοιώσει την προηγούμενη αύξηση των επιτοκίων.

Η απόφαση ήταν ευρύτατα αναμενόμενη, καθώς την είχε υποδείξει ο ίδιος ο διοικητής Ζαν Κλωντ Τρισέ σε πρόσφατη ομιλία του.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην σημερινή ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη, που θα προσφέρει ενδείξεις για την μετέπειτα πολιτική της ΕΚΤ.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο Τρισέ θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά θα αποφύγει να δώσει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική στη συνέχεια του έτους.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ είναι η τελευταία στην οποία συμμετέχει ο ιθύνων οικονομολόγος Οτμαρ Ισσινγκ, ο οποίος συνταξιοδοτείται στα τέλη του μήνα.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v