Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IEA: Δεν θα υποχωρήσει το πετρέλαιο για 2 χρόνια

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στα ίδια υψηλά επίπεδα για τα επόμενα δύο χρόνια ”εκτός και αν συμβεί κάτι το συνταρακτικό”.

IEA: Δεν θα υποχωρήσει το πετρέλαιο για 2 χρόνια
Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού της διευθυντή, Fatih Birol.

Σε ομιλία του μάλιστα στην Κων/πολη είπε χαρακτηριστικά: ”Για τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, εκτός και αν συμβεί κάτι συνταρακτικό, δεν περιμένουμε οι τιμές του πετρελαίου να πέσουν χαμηλότερα από τα τωρινά επίπεδα”.

Οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, λόγω των έντονων ανησυχιών για τη διαμάχη μεταξύ Ιράν και Δύσης όσον αφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και τις διακοπές των παροχών στη Νιγηρία.

Η ΙΕΑ εκπροσωπεί τα 26 βιομηχανικά έθνη του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Το συμβόλαιο Ιουνίου του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται το μεσημέρι με απώλειες 1% στα 71,20 δολ. ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση. Η τιμή του μαύρου χρυσού εκτινάχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ιστορικό ρεκόρ των 75 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v