Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η UBS ”δίνει” στην Ιταλία το Μουντιάλ 2006

Η Ιταλία θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου τον Ιούλιο, σύμφωνα με το στατιστικό μοντέλο της UBS, που δίνει στην εθνική ομάδα της Ιταλίας πιθανότητες 54% να κερδίσει τη Βραζιλία, που είναι το φαβορί για τον περισσότερο κόσμο.

Η UBS ”δίνει” στην Ιταλία το Μουντιάλ 2006
Η Ιταλία θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου τον Ιούλιο, σύμφωνα με το στατιστικό μοντέλο που κατάρτισαν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας UBS.

Τα οικονομετρικά αποτελέσματα δίνουν στην εθνική ομάδα της Ιταλίας πιθανότητες 54% να κερδίσει τη Βραζιλία, που είναι το φαβορί για τον περισσότερο κόσμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνητών της UBS, οι οικονομικοί δείκτες, όπως το μέγεθος του πληθυσμού, η οικονομική απόδοση της χώρας ή τα ποσοστά αστυφιλίας δεν έχουν αποδειχθεί ικανά να εξηγήσουν τα αποτελέσματα προηγούμενων διοργανώσεων.

Αντιθέτως, οι παράγοντες που αποδεικνύεται ότι έχουν σημασία για την ανάδειξη του νικητή είναι η τοποθεσία όπου πραγματοποιείται η διοργάνωση, η τάση της εθνικής ομάδας της χώρας που φιλοξενεί τους αγώνες να έχει καλύτερη εμφάνιση, καθώς και η ”λίστα του Πελέ” με τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v