Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon: Πτώση κερδών κατά 35% για το α’ τρίμηνο

Η Amazon ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών για το α’ τρίμηνο στα 51 εκατ. δολ., ή 12 σεντς ανά μετοχή έναντι 78 εκατ. δολ. ή 18 σεντς της αντίστοιχης περσινής περιόδου επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις ωστόσο της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες αγγίζοντας τα 2,28 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 20%.

Amazon: Πτώση κερδών κατά 35% για το α’ τρίμηνο
Η Amazon ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών για το α’ τρίμηνο στα 51 εκατ. δολ., ή 12 σεντς ανά μετοχή έναντι 78 εκατ. δολ. ή 18 σεντς της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Τα αποτελέσματα τα οποία περιλαμβάνουν δαπάνες για stock options αξίας 26 εκατ. δολαρίων ή 6 σεντς ανά μετοχή, επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι πωλήσεις ωστόσο της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα 2,28 δισ. δολ. σημειώνοντας άνοδο 20% και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποίησαν την ιστοσελίδα της εταιρείας για την αγορά βιβλίων, ταινιών και άλλων προϊόντων.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 18% ενώ στη Β. Αμερική κατά 21%.

Η Amazon δήλωσε ότι οι πωλήσεις για το β’ τρίμηνο αναμένονται να κυμανθούν μεταξύ 2,03 δισ. δολ. και 2,18 δισ. δολ. σύμφωνα άλλωστε και με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v