Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft, Boeing, Μπους στην ατζέντα Χου στις ΗΠΑ

Με πρώτη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Microsoft στο Σιάτλ ξεκίνησε την τετραήμερη περιοδεία του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Κίνας. Ο Χου Ζιντάο θα επισκεφθεί επίσης την Boeing, αφού δειπνήσει στο μέγαρο του Μπιλ Γκέιτς και θα μεταβεί την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον.

Microsoft, Boeing, Μπους στην ατζέντα Χου στις ΗΠΑ
Με πρώτη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Microsoft στο Σιάτλ ξεκίνησε την τετραήμερη περιοδεία του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη ”βιομηχανική πρωτεύουσα” των ΗΠΑ, ο Χου Ζιντάο δήλωσε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ ”μοιράζονται κοινά συμφέροντα, έχουν σταθερά θεμέλια συνεργασίας και μοιράζονται την ευθύνη προώθησης της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης”.

Ο Κινέζος πρόεδρος θα παραστεί στη συνέχεια σε δείπνο 100 ατόμων στο σπίτι του προέδρου της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, όπου ρόλο οικοδέσποινας θα έχει η κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Κριστίν Γκρεγκουάρ και θα παραστούν κορυφαίοι Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Χου θα επισκεφθεί επίσης σήμερα το εργοστάσιο της Boeing λίγο έξω από το Σιάτλ και στη συνέχεια, την Πέμπτη, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για τη συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Η Κίνα έχει κάνει μια σειρά ανακοινώσεις σε ζητήματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας στο διάστημα που προηγήθηκε της επίσημης επίσκεψης του Χου, εισάγοντας μια σειρά οδηγίες για την καταπολέμηση της πειρατείας τεχνολογικών προϊόντων.

Το ζήτημα της πειρατείας είναι κρίσιμης σημασίας για τη Microsoft, καθώς θεωρείται το βασικό εμπόδιό της στην εγκαθίδρυση μιας βιώσιμης επιχείρησης στην Κίνα, η οποία μπορεί να γίνει μία από τις μεγαλύτερες αγορές της.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v