Ευρωζώνη: Υποχώρηση οικονομικών δεικτών

Αμετάβλητη σε σχέση με τον Απρίλιο παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη (στο 8,3%), ενώ πτώση κατέγραψαν τον Ιούνιο ο δείκτης τάσεων στην οικονομία (στο 99,6 από 99,9), η καταναλωτική εμπιστοσύνη (στο –9 από –8) και το επιχειρηματικό κλίμα (στο –0,43 από –0,20).

Ευρωζώνη: Υποχώρηση οικονομικών δεικτών
Αρνητικά χαρακτηρίζονται τα μακροοικονομικά στοιχεία, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο 8,3% ανακοινώθηκε η ανεργία το Μάιο στην Ευρωζώνη, αμετάβλητη σε σχέση με τον Απρίλιο, αλλά αυξημένη σε σχέση με πέρσι, όταν για τον ίδιο μήνα, βρέθηκε στο 8%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό των ανέργων για το Μάιο αυξήθηκε στο 7,6%, έναντι του 7,5% του Απριλίου, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε βρεθεί στο 7,3%.

Στο 99,6 βρέθηκε ο δείκτης των τάσεων στην οικονομία της Ευρωζώνης τον Ιούνιο, από το 99,9 στο οποίο είχε βρεθεί το Μάιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη μείωση, ως το 99,8.

Πτωτικά κινήθηκε και η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον ίδιο μήνα και διαμορφώθηκε στο –9, έναντι του –8 το Μάιο. Επιδείνωση παρουσίασε, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κομισιόν, και το επιχειρηματικό κλίμα τον Ιούνιο, με το σχετικό δείκτη να σταματά στο –0,43, έναντι –0,20 το Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v