Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IMF: Σύννεφα μαζεύονται στις διεθνείς χρηματαγορές

Ενας αριθμός κυκλικού χαρακτήρα προκλήσεων μαζεύονται στο διεθνή χρηματοοικονομικό ορίζοντα επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΙΜF) σε ανάλυσή του με τίτλο Global Financial Stability Report.

IMF: Σύννεφα μαζεύονται στις διεθνείς χρηματαγορές
Ενας αριθμός κυκλικού χαρακτήρα προκλήσεων ”μαζεύονται” στο διεθνή χρηματοοικονομικό ορίζοντα επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΙΜF), σε ανάλυσή του με τίτλο Global Financial Stability Report.

Σύμφωνα με την ανάλυση του IMF το βασικό σενάριο για τις χρηματοοικονομικές αγορές το 2006 μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ”όχι κακό αλλά όχι τόσο καλό όσο το 2005”.

Το IMF κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε μια πιθανή μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία (assets) λόγω της αύξησης των επιτοκίων στην Ιαπωνία και στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα επισημαίνει ότι μια ενδεχόμενη ενίσχυση του πληθωρισμού ίσως να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων και πτώση των αγορών.

Ωστόσο δεν κρίνει πιθανή μια σημαντική υποχώρηση των αγορών, καθώς οι αποτιμήσεις, σε όρους P/E κυμαίνονται στα επίπεδα των μακροχρόνιων μέσων όρων στις περισσότερες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v