Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Υποχώρηση στο σ/ν για απασχόληση νέων

Η Γαλλία θα αντικαταστήσει το διαφιλονικούμενο νομοσχέδιο για την απασχόληση νέων, που προκάλεσε κοινωνική κρίση στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, με μέτρα που θα βοηθούν τους λιγότερο ευνοημένους νέους ανθρώπους να βρουν εργασία.

Γαλλία: Υποχώρηση στο σ/ν για απασχόληση νέων
Η Γαλλία θα αντικαταστήσει το διαφιλονικούμενο νομοσχέδιο για την απασχόληση νέων, που προκάλεσε κοινωνική κρίση στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, με μέτρα που θα βοηθούν τους λιγότερο ευνοημένους νέους ανθρώπους να βρουν εργασία, ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου της χώρας, Ζακ Σιράκ.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνάντηση του προέδρου με τον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν και κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Οι λεπτομέρειες του νέου σχεδίου δεν προσδιορίστηκαν ακόμη.

Μετά από δύο μήνες διαδηλώσεων από φοιτητές και συνδικαλιστές, το κυβερνών κόμμα στη Γαλλία διάστηκε και τα ποσοστά έγκρισης της πολιτικής της κυβέρνησης από τους ψηφοφόρους βυθίστηκαν.

Η αποτυχημένη προσπάθεια επιβολής μεγαλύτερης ελαστικότητας στην αγορά εργασίας των νέων είναι ένα σημαντικό πισωγύρισμα για τον ντε Βιλπέν και ενδέχεται να τον αποτρέψει από την διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας στις γενικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v