Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή στρατηγικής για τον όμιλο Vodafone

Πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, που θα οδηγήσει στον διαχωρισμό σε τρεις νέες επιχειρηματικές μονάδες και όπως αναφέρουν οι αναλυτές, σηματοδοτεί αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης προς τη σταθερή τηλεφωνία, αποφάσισε ο κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας Vodafone Group.

Αλλαγή στρατηγικής για τον όμιλο Vodafone
Πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, που θα οδηγήσει στον διαχωρισμό σε τρεις νέες επιχειρηματικές μονάδες και όπως αναφέρουν οι αναλυτές, σηματοδοτεί αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης προς τη σταθερή τηλεφωνία, αποφάσισε ο κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας Vodafone Group PLC.

Η κίνηση ακολουθεί τη δυσαρέσκεια των επενδυτών για την υποβάθμιση των στόχων ανάπτυξης του ομίλου και την παράλληλη πτώση της τιμής της μετοχής από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, η αναδιοργάνωση του ομίλου σηματοδοτεί και μια στροφή στη στρατηγική του, προς την σταθερή τηλεφωνία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ο Bill Morrow, πρόεδρος σήμερα των επιχειρήσεων στην Ιαπωνία, θα αναλάβει την νέα ευρωπαϊκή μονάδα, που θα είναι υπεύθυνη για τις αγορές της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας.

Τη δεύτερη μονάδα (Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασίας - Ειρηνικός και θυγατρικές) θα αναλάβει ο Paul Donovan, διευθύνων σύμβουλος της OVS (Other Vodafone Subsidiaries - Άλλες θυγατρικές Vodafone).

Ο Donovan θα είναι υπεύθυνος για τις αναδυόμενες αγορές και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της Vodafone, δηλαδή τις κοινοπραξίες, τις θυγατρικές και τις επιχειρήσεις, όπως η Verizon Wireless, η China Mobile και η Vodacom.

Η τρίτη μονάδα (New Businesses and Innovation – Νέες Επιχειρήσεις και Καινοτομίες) θα λειτουργεί υπό τον Thomas Geitner, σημερινό διευθύνοντα τεχνολογικό σύμβουλο. Η εν λόγω μονάδα θα επικεντρωθεί στη σύγκλιση και τις υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφορικής.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v