Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca-Cola: Πληρωμές μελών Δ.Σ. με πλαφόν κερδών!

Η Coca-Cola αποφάσισε να πληρώνει τα μέλη του Δ.Σ. της μόνο εάν επιτυγχάνονται οι στόχοι ανάπτυξης της εταιρίας και να καταργήσει την επιπλέον πληρωμή για τη συμμετοχή στελεχών στο διοικητικό συμβούλιο και τις επιτροπές του. Η ιδέα λέγεται ότι ανήκει στον Γουόρεν Μπάφετ.

Coca-Cola: Πληρωμές μελών Δ.Σ. με πλαφόν κερδών!
Για πρώτη φορά, η Coca-Cola Co. θα πληρώνει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της με βάση την εμφάνιση της εταιρίας και θα καταργήσει την επιπλέον πληρωμή για τη συμμετοχή στελεχών στο διοικητικό συμβούλιο και τις επιτροπές του.

Ο κολοσσός των αναψυκτικών θα προσφέρει στα μέλη κάθε χρόνο μετοχικούς τίτλους αξίας 175.000 δολαρίων, που θα είναι πληρωτέοι σε τρία χρόνια με την προϋπόθεση ότι τα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου θα αυξάνονται 8% ετησίως.

Μέχρι σήμερα, τα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola λαμβάνουν ετήσιες αποδοχές 125.000 δολαρίων, εκ των οποίων τα 50.000 σε ρευστό και τα 75.000 σε μετοχές.

Στόχος της Coca-Cola, όπως ανακοίνωσε, είναι να ευθυγραμμιστούν τα συμφέροντα των μελών του Δ.Σ. με τα συμφέροντα των μετόχων.

Το νέο σχέδιο, το οποίο φέρεται ότι προώθησε ο μέτοχος του ομίλου -πολυεκατομμυριούχος επενδυτής- Γουόρεν Μπάφετ, προβλέπει επίσης κατάργηση της επιπλέον πληρωμής για τη συμμετοχή στις επιτροπές και την παρακολούθηση των meetings.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v