Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Προς σταθερά επιτόκια σήμερα, αύξηση τον Μάιο

Ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ αναμένεται στη σημερινή τακτική συνεδρίαση της τράπεζας να διατηρήσει σταθερό στο 2,5% το επιτόκιο του ευρώ, αλλά και να ”στρώσει το χαλί” σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ίσως και τον επόμενο μήνα.

ΕΚΤ: Προς σταθερά επιτόκια σήμερα, αύξηση τον Μάιο
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ αναμένεται στη σημερινή τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ να διατηρήσει σταθερό στο 2,5% το επιτόκιο του ευρώ, αλλά και να ”στρώσει το χαλί” σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, ίσως και τον επόμενο μήνα.

Οι απόψεις των αναλυτών συγκλίνουν στην προοπτική η επόμενη αύξηση να πραγματοποιηθεί τον Μάιο και να ακολουθήσει ταχύτερος ρυθμός αυξήσεων στη συνέχεια.

Ο κεντρικός τραπεζίτης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ΕΚΤ, που προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της ευρωζώνης κατά 0,25 μονάδες τον Μάρτιο, δεν σκοπεύει να αυξάνει τα επιτόκια απανωτά, όπως η αμερικανική Fed, οπότε και σχεδόν αποκλείουν να γίνει σήμερα μια κίνηση.

Οι παρατηρητές επισημαίνουν επίσης ότι ο Τρισέ στην ομιλία του, που θα ακολουθήσει την ανακοίνωση της απόφασης για τα επιτόκια και θα δώσει ”σημάδια” για τη μελλοντική πολιτική, δεν θα είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικός ούτε επιθετικός για τις νέες αυξήσεις, αφού οι αγορές έχουν προεξοφλήσει πλήρως την απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται επίσης να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια της στερλίνας στο 4,5% στην τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιεί σήμερα.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v