Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δασμοί Τραμπ απειλούν την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χαλυβουργιών

Μια επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα από την κυβέρνηση Τραμπ θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη που εμφανίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία χάλυβα, προειδοποιεί η ευρωπαϊκή ένωση χάλυβα.

Οι δασμοί Τραμπ απειλούν την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χαλυβουργιών

Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας χάλυβα κινδυνεύει από τους δασμούς της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη η ευρωπαϊκή ένωση χάλυβα, η οποία προβλέπει αύξηση της κατανάλωσης χάλυβα το 2018.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Eurofer προβλέπει ότι η κατανάλωση χάλυβα θα αυξηθεί κατά 2,3% φέτος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 1,9%.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως η ευρωπαϊκή βιομηχανία χάλυβα έχει επανέλθει επιτέλους σε ένα πιο στέρεο έδαφος» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Eurofer, προσθέτοντας ένα δασμός 25% στις ΗΠΑ θα έβαζε την ανάκαμψη αυτή σε κίνδυνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις 23 Μαρτίου, αλλά παραχώρησε προσωρινές εξαιρέσεις στον Καναδά, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Αυστραλία και στην Αργεντινή.

Η Ε.Ε. έχει διαμηνύσει πως θα επιβάλλει δασμούς σε εξαγωγές αμερικάνικων προϊόντων 2,8 δισ. ευρώ, αν τελικά η κυβέρνηση Τραμπ αποφασίσει να μην εξαιρέσει μόνιμα τα ευρωπαϊκά προϊόντα από τους δασμούς.

Η Εurofer ανέφερε πως με βάση προκαταρκτικά στοιχεία οι εισαγωγές χάλυβα στην Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 8% το πρώτο τρίμηνο, μετά από πτώση 1,8% πέρυσι.

Οι εισαγωγές χάλυβα από την Ινδία εκτινάχτηκαν 96%, ενώ αυτές από την Τουρκία κατά 64%, σύμφωνα με την Eurofer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v